۲۷ دی ، ۱۳۹۶
چهارمین نشست کارگروه تخصصی آنالیز عنصری شبکه آزمایشگاهی برگزار شد.
تعداد بازدید : ۱۱۷۷۷
چهارمین نشست کارگروه تخصصی آنالیز عنصری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، 20 دی ماه جاری با حضور حدود 40 نفر از کارشناسان این حوزه و به میزبانی سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران برگزار شد.
این نشست توسط شبکه آزمایشگاهی فناوریهای
راهبردی و با هدف تبادل آخرین دستاوردها در راستای تقویت توان علمی
کارشناسان و متخصصان حوزه آنالیز عنصری برگزار شد.
در ابتدای نشست، دکتر سیده ملیحه صفوی، سرپرست آزمایشگاهای مرجع سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ضمن خوشامدگویی به میهمانان یکی از رسالتهای مهم این سازمان را تجاری سازی پژوهش و فناوری دانست و یادآور شد که همه محققین کشور میتوانند از امکانات این سازمان در این خصوص بهره ببرند.
در ادامه، مهندس زهره فتاح، کارشناس شبکه آزمایشگاهی، راهبردهای این
شبکه برای فعالیت کارگروههای تخصصی را برای اعضا شرح داد و گزارشی از
فعالیتهای شبکه آزمایشگاهی را ارائه کرد. وی همچنین توضیحاتی در خصوص
حمایتهای جدید شبکه در راستای افزایش انگیزه و پویایی کارگروهها
بیان نمود و همکاری و آشنایی هر چه بیشتر اعضای کارگروهها با یکدیگر در زمینه تبادل اطلاعات و تجربیات را باعث همافزایی علمی بین
ایشان دانست.
مهندس فتاح، برنامهریزی برای ارائه
مقالات تخصصی از سوی کارشناسان و متخصصان، پرسش و پاسخ و تبادل نظر در راستای رفع
ابهام از برخی مسائل بین اعضای کارگروه را
از اهداف دیگر این نشستها عنوان کرد.
در ادامه برنامه، دکتر روح اله کاشانکی، دبیر کارگروه آنالیز عنصری شبکه آزمایشگاهی، ضمن تشکر از حضور اعضای کارگروه در این نشست، فعالیتهای گذشته کارگروه را مرور کرد و اعضا را به مشارکت بیشتر در برنامههای کارگروه، همچون آموزش و ترویج جریان علمی در کارگروه از طریق تدوین مقاله و ترجمه استاندارد، دعوت کرد. وی، روشهای میکرواستخراج و محاسبه عدم قطعیت در حوزه آنالیز عنصری را به عنوان مباحث جدید مطرح شده در کارگروه عنوان کرد و پیشنهاد داد که حوزههای مختلف کار با دستگاه CHNSO مانند پلیمرها و فلزات مستند شود و با توجه به چالشهای جدید در حوزه آب، بر روشهای دقیق شناسایی عناصر موجود در آب، تمرکز بیشتری صورت پذیرد.
پس از استراحت و پذیرایی، در بخش دوم برنامه، دکتر محمد نوروزی، رئیس مرکز پژوهش و توسعه فناوریهای نفت کرمانشاه، در مورد روشهای مختلف صحه گذاری آزمون صحبت کرد و روشهای صحه گذاری با استفاده از استانداردها یا مواد مرجع، مقایسه نتایج به دست آمده با سایر روشها، روش ارزیابی ساختار یافته عوامل موثر بر نتیجه، استفاده از نمودارهای کنترلی، مقایسه بین آزمایشگاهی و آزمون مهارت را معرفی نمود.
سپس، مژگان سادات شوشتریان، کارشناس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی کشور، در مورد مقایسه روشهای مطالعه آب و شورابه به وسیله دستگاه ICP-OES و روشهای تیتراسیون، گراویمتری و فلیم فتومتر، مطالبی ارائه کرد.
در پایان این نشست یک روزه، اعضای کارگروه تخصصی آنالیز عنصری شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی، از پژوهشکده مواد پیشرفته و انرژیهای نو (آزمایشگاههای انرژی خورشیدی، مواد پیشرفته، آنالیز حرارتی و AFM)، پژوهشکده فناوریهای شیمیایی (آزمایشگاههای هیدروژن، پیل سوختی و کاتالیست، کروماتوگرافی و روشهای نوین جداسازی) و پژوهشکده زیست فناوری (پایلوت و آزمایشگاه پایلوت) سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران بازدید کردند.
لازم به ذکر است که کارگروه تخصصی آنالیز عنصری شبکه آزمایشگاهی شامل کارشناسان دستگاههای مختلف این حوزه از جمله flame photometer ، ICP-OES، ICP-MS، MIP-OES، AFS، AAS، GFAAS، CS/ONH، Kjeldahl Nitrogen از مراکز عضو شبکه آزمایشگاهی فناوریهای راهبردی هستند.