۳۰ آذر ، ۱۴۰۲
مروری بر اهمیت و طبقه بندی روش واکنش زنجیره پلیمراز در زمان واقعی و کاربرد آن در صنایع غذایی
تعداد بازدید : ۸۹۹۲
پیشـرفت فنـاوری مولکولـی سـبب تسـریع در شناسـایی صحیـح گونه هـای نزدیـک بـه هـم در مـواد اولیـه و نمونـه غذایــی و همچنین کاربردهــای وســیعی نظیــر انگشــت نگاری ژنتیکــی و تشـخیص تقلبـات در صنعـت غـذا شده است

واکنش زنجیره پلیمراز در زمان واقعی که به عنوان واکنش زنجیره پلیمراز کمّی شناخته می شود، یک روش  آزمایشگاهی زیست شناسی مولکولی مبتنی بر واکنش زنجیره پلیمراز است. این روش، تکثیر یک مولکول DNA را در طول PCR (زمان واقعی) و نه در پایان آن، مورد هدف قرار می دهد. از این روش می توان به عنوان یک آزمون کمّی و  نیمه کمّی استفاده کرد . در این روش، یک ماده فلورسنت در هر چرخه از واکنش آزاد می شود که میزان آزادسازی آن با مقدار محصولات تکثیر شده متناسب است. این مقدار از فلورسنت با استفاده از یک نمایانگر شناسایی و ثبت می شود و در نهایت نتایج RT-PCR شامل منحنی های همانندسازی است که با استفاده از دستگاه، ترسیم خواهد شد .

 

این منحنی ها در واقع نشان دهنده تصویری از فرآیند در حال انجام و تکثیرمحصولات است که می تواند برای تعیین کمیت مقادیراولیه مولکول های DNA  الگو با دقت بالا در محدوده وسیعی از غلظت ها استفاده شود. 

 

 

منحنی های همانندسازی در نمای نیمه لگاریتمی به دست آمده از رقت های مختلفDNA هدف. منحنی ورودی، رگرسیون  به دست آمده از مقادیر 25 CT

نظرات

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code