۳۰ آذر ، ۱۴۰۳
محصولات تراریخته: دوست یا دشمن
تعداد بازدید : ۲۰۳
ارگانیسم های تغییر یافته ژنتیکی یا تراریخته ها محصولاتی هستند که DNA آنها با استفاده از روشهای مهندسی ژنتیک تغییر پیدا کرده است و به طور عمومی با اضافه کردن یک یا تعداد بیشتری ژن در آزمایشگاه تولید می شوند.

تراریخته کردن گیاهان مزایایی مانند: بهبود طول عمر گیاه، عملکرد و کیفیت بالا، مقاومت به آفات، گرما، سرما، خشکی، تنش های زیستی و غیر زیستی و بیان پروتئین های خارجی با ارزش دارویی (انسولین،هورمون رشد و غیره) و صنعتی دارند. نگرانی هایی راجع به اینکه محصولات تراریخته چه تاثیری روی سلامتی انسانها و محیط زیست دارند وجود دارد. اگرچه تاکنون اثرات زیان آور محصولات تراریخته از نقطه نظر علمی برای انسان ها و حیوانات به اثبات نرسیده است ولی با توجه به احتمالات خطرات ممکن در آینده، باید حقوق مشتری از نظر دانستن اینکه کالای مصرفی تراریخته یا طبیعی است، رعایت شود.

 

الزامات ردیابی و برچسب گذاری، اطلاعات مربوط به تراریخته ها را برای مصرف کنندگان در دسترس قرار می دهند. انجام آزمون های شناسایی تراریختگی محصولات با روشهای مختلفی همچون سنجش ایمونوسوربنت مرتبط با آنزیم و واکنش زنجیره ای پلیمراز انجام می شود. از بین این روشها، روش PCR حساس ترین و دقیق ترین روش سنجش تراریختگی است که با استفاده از دستگاه ترموسایکلر برای تکثیر قطعات DNA هدف در محیط آزمایشگاه انجام می شود. و امروزه برای مطالعات مولکولی از جمله تعیین محصولات تراریخته به کار می رود.

نظرات

پاسخ به نظــر بازگشت به حالت عادی ثبت نظر

نظر شما
security code