در این تجربه، ابتدا نمونه برداری به صورت تصادفی از گندم وارداتی صورت گرفت. سپس، غلظت سرب وکادمیوم با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازه گیری شد. مقادیر مصرف روزانه برای گروه های مختلف جمعیت از جمله کودکان و بزرگسالان را تخمین زده و سپس با راهنمای سلامت مقایسه شد. میزان غلظت سرب و کادمیوم در نمونه های گندم در مقایسه با حد مجاز استاندارد ملی کمتری مشاهده شد. میانگین غلظت فلزات در گندم های وارداتی به ترتیب در سال 1401 برای سرب وکادمیوم 0/009 ± 0/068 ،0/002 ±0/010 ،در سال 1402 به ترتیب 008/ 0± 104/ 0 و 003/ 0± 013/ 0میلی گرم بر کیلوگرم است.
مصرف گندم آلوده به کادمیوم و سرب باعث افزایش شاخص های خطرپذیری بیماری های سرطانی و شاخص خطرپذیری کامل در هر دو گروه سنی بزرگسال و کودکان می شود. خطر سرطان حاصل از مصرف گندم در استان خراسان در سال1402 بیشتر از 1401 است . سرب باعث آسیب های بسیار شدید مغزى مانند عقب ماندگی ذهنى، اختلال رفتارى و تغییرات خلق خوی و همچنین موجب افزایش فشار خون و بروز انواع سرطان ها در افراد می شود.