پلاسمای سرد، جایگزینی مناسب برای بیشتر مسائل از جمله آلودگی خاک، آب،فساد میکروبی، هجوم حشرات و خواب طولانی مدت بذر، ماندگاری مواد غذایی و غیره است. پلاسما از نظر حفظ کیفیت و ایمنی محصولات، افزایش جوانه زنی، افزایش کارایی استخراج، افزایش رشد گیاه، حذف آلاینده های خطرناک از آب، خاک و محصولات کشاورزی به طور قابل توجهی بر زنجیره کشاورزی غذایی تأثیرگذار است.برهم کنش پلاسما با محصولات غذایی، میکروب ها، آلرژن ها، سموم، آنزیم ها بسته به نوع، رقم، رطوبت و ماهیت آفت کش ها، میکروب ها، آلاینده های شیمیایی و غلظت اولیه آنها متفاوت است. ترکیب گاز، سرعت جریان گاز، سطح توان، فرکانس، زمان مواجه با پلاسما و نوع محفظه پلاسما بسته به نوع محصول متغیر است. مزایای بالقوه از قبیل طبیعت غیرسمی، هزینه های عملیاتی پایین، کاهش قابل توجه مصرف آب طی فرآیندهای ضدعفونی،امکان کاربرد آن برای محصولات غذایی متنوع، تولید در محل، فرآیند پلاسما را پایدارتر و توجه زیادی را به خودجلب کرده است.
با افزایش علاقه به تغذیه سالم و رژیم های غذایی، تقاضا برای غذای فرآوری نشده افزایش یافته است. همان طور که می دانیم غذاها سریع از طریق انواع میکروارگانیسم هایی که فاقد ایمنی میکروبیولوژیکی باشند آلوده می شود که همین امر موجب ایجاد بیماری های متفاوت می شود . روش های غیرفعال سازی حرارتی از جمله پاستوریزه کردن، اتوکلاو کردن، گرمایش اهمی، کنسرو کردن و استریل کردن با بخار برای از بین بردن انواع باکتری ها، پاتوژن ها و قارچ ها استفاده می شوند، در حالی که همه این روش ها موفقیت آمیز و کارآمد هستند، معایب آنها شامل از دست دادن ارزش تغذیه ای، تغییر کیفیت حسی و کاهش کیفیت عملکردی مواد غذایی است . فرآیندهای جدید پردازش سرد و یا فرآیندهای غیر حرارتی از جمله اوزن، اشعه ماوراء بنفش، میدان الکتریکی پالس، فشار هیدرواستاتیک بالا، تابش، اولتراسوند و غیره برای غلبه بر مشکلات ذکر شده معرفی شده اند اما این فناوری ها نیز دارای معایبی همچون تجهیزات گران قیمت، تخصصی و کارکنان حرفه ای هستند .